Recept: Kwartels in Rotterdams blond bier

Een mooi, lekker stukje wild bereid in zacht, fris Rotterdamse blond bier. Deze kwartels zet je binnen een half uur op tafel en zijn een echte verrassing voor je gasten!

Nu de zon vaker tevoorschijn komt en de lente in aantocht is, krijg ik meer trek in frisse gerechten met seizoensproducten. Zoals deze kwartels, die ik haalde bij Wildhandel Treuren. Hier hebben ze het hele jaar door verse, kwalitatief goede wild & gevogelte.

Kwartel in Rotterdams bier

Het bereiden van wild is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. En wanneer je het op tafel zet, maak je veel indruk bij je gasten! Zo kun je deze kwartels bereiden in een pan of in de oven. Ik koos ervoor om ze even aan te braden en te stomen in zacht, fris Rotterdams blond bier. Ketelblink blond bier is speciaal bier dat gebrouwen wordt in Rotterdam en is o.a. verkrijgbaar bij Foodelicious.

Biertip! Om alle smaken in het gerecht mooi naar voren te laten komen, is mijn tip om bij de kwartels een glas Ketelbink Rotterdamse blond bier te schenken. Zo krijg je een lekkere smaakbeleving!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

Ingrediënten

2 kwartels
300 cl Ketelbink Rotterdams blond bier
5 tl gedroogde dragon
Peper & zeezout naar smaak
50-75 gram bakboter
Scheutje olijfolie

Let op: Indien je verse dragon wilt gebruiken, de dragon als bosje kruiden toevoegen in de laatste paar minuten van het stoomproces!

Benodigdheden

Kwastje

Hoe maak je het?

  1. Wrijf de kwartels met een kwast in met olijfolie. Zorg dat de olijfolie overal verspreid zit, zodat de kruiden goed blijven plakken. Bestrooi op een snijplank peper, zeezout en 2,5 tl dragon. Rol 1 kwartel door deze marinade. Bestrooi de snijplank opnieuw met de kruiden en herhaal dit voor de tweede kwartel.
  1. Verhit een braadpan met 50 gram bakboter op middelhoog vuur. Leg de kwartels in de pan en bak ze rondom bruin in ongeveer 7 minuten. Blijf de kwartels regelmatig draaien zodat ze gelijkmatig bruin worden. Voeg indien nodig boter toe, zodat de pan niet droog komt te staan.
  1. Na 7 minuten rondom bakken giet je het Rotterdamse blond bier in de pan en zet je het vuur op de laagste stand. Laat de kwartels rustig stomen voor nog 13 minuten, met de deksel op de pan. Draai de kwartel regelmatig om.

Tip! Serveer de kwartels met verse friet (uit de oven) en een frisse salade met o.a. sinaasappel.

Zie je hoe makkelijk het is om een wild gerecht te bereiden? Met deze kwartels in Rotterdams blond bier verras je je gasten, zonder al te veel ingewikkelde handelingen! Ideaal nietwaar?!

Bekijk ook onze andere recepten, wijntips en biertips in ons Blog!
Via e-mail op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deel dit blog op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bär van Campenhout