Vers brood als basis voor dit lekkere Italiaanse lunch recept!

Lekker, vers brood van de bakker. Wie houdt er niet van? De basis voor dit lekkere Italiaanse lunch recept? Goed brood natuurlijk! In samenwerking met Arto van der Grijn van Bakkerij Van der Grijn vertel ik je er vandaag alles over.

Vroeger kon ik als klein meisje gelukkig worden van het ‘kontje’ van een wit tijgerbrood. Tegenwoordig kies ik in een lunchrestaurant standaard voor vers, knapperig desembrood. Echt lekker brood eet ik het allerliefste met een beetje boter en zeezout, daar kan ik echt van genieten!

karakterkorn-1-medium

Vandaag vertel ik je graag over dit makkelijke Italiaanse lunch recept. Ideaal om doordeweeks mee te nemen naar je werk of snel klaar te maken voor een ontspannen lunch in het weekend. Ook vertel ik je, samen met de expert, alles over goed, lekker brood.

Weinig gist voor lang vers brood

Al meer dan 60 jaar is bakkerij Van der Grijn een begrip in de omgeving Ammers. Met al 9 winkels wekt het de indruk van een grote bakkerij, maar niets is minder waar. In de loop der jaren namen de vier broers het familiebedrijf over, waarmee ze jou als klant ‘het zo lekker mogelijk willen maken’. Deze bakkerij bakt haar producten elke dag vers in de winkel, van het bloem tot het brood. Waar zie je dit tegenwoordig nog? Nou, gewoon in Rotterdam!

bakkerij-van-der-grijn-1
De gebroeders Van der Grijn, samen de basis van Bakkerij Van der Grijn

Om 12 uur ’s avonds begint het hele bakproces van het brood. De grondstoffen worden gemengd, het brood wordt ‘te ruste’ gelegd om te rijzen en tot slot wordt het brood afgebakken. In totaal een proces van 4,5 uur, puur omdat er weinig gist wordt toegevoegd aan het brood. Deze lage hoeveelheid gist zorgt ervoor dat het brood meer tijd nodig heeft om te rijzen, zodat het brood uiteindelijk zo lang mogelijk vers blijft.

Van brood tot banket, alles huisgemaakt

Wat Van der Grijn kenmerkt? Huisgemaakt, kwaliteit, eerlijkheid & transparantie. Wil je bijvoorbeeld weten welke producten er gebruikt worden in een bepaald gebakje? Je kunt het gerust vragen en je krijgt er een open antwoord over. Ik vind dit persoonlijk echt top! Tegenwoordig willen we allemaal graag weten wat er met ons eten gebeurd en waarom er bepaalde ingrediënten in zitten. Super fijn dus dat een ondernemer hier zo open en eerlijk over is!

rotterdam-job

Naast het brood worden ook de andere producten huisgemaakt, van het gebak tot de specialiteiten. Zo bestaat de pudding voor de tompoezen o.a. uit boerenmelk en suiker uit vanillestokjes, wat dagelijks vers wordt gemaakt. Kenmerkend is bijvoorbeeld het dadel/notenbrood, lekker met een beetje roomboter. Ook de Rotterdamse Korn is een echte klassieker voor het doordeweekse gebruik.

winkel-nl-nieuw-2

Het bijzondere is dat er ook volop gebruik wordt gemaakt van producten uit de omgeving. Zo komen de aardbeien bijvoorbeeld van een teler uit Nieuwaal en de melk van een boer uit de Alblasserwaard. Zo krijg je echt mooie producten die gecreëerd zijn met de producten uit de omgeving.

tompouce-met-2-medium

Daarnaast wordt er ook geprobeerd de voedselverspilling tegen te gaan. Je vindt in alle winkels een schap met ‘Het brood van gister’. Vers brood dat de dag ervoor bereid is en niet verkocht is, wat je voor 1 euro of 1,5 euro alsnog kunt aankopen. Natuurlijk nog steeds hartstikke lekker en vers, alleen dan met een maatschappelijk boodschap. Een bakkerij die zich dus inzet voor zowel het product, het milieu als de wensen van de klant.

Makkelijke Italiaanse lunch

italiaanse-lunch-4

Wat heb je nodig? (per broodje)

Brood naar voorkeur, zoals bijvoorbeeld hard ciabatta broodje of desembrood
3 eetlepels zelfgemaakte pesto (of een bakje verse pesto)
een handje veldsla
½ bol mozzarella (de lekkerste haal je bij de Kaasspecialist Lusthofstraat of De Groot Kaas & Delicatessen)
½ tomaat
4 plakken coppa di parma (de lekkerste haal je bij Scharrelslagerij Kieboom, De Groeneweg Slagerij Theo Pronk of Vermeyden Delicatessen)

Hoe maak je het?

  1. Snij de mozzarella en tomaat in plakjes. Snij het broodje doormidden (of gebruik twee boterhammen als sandwich).
  2. Besmeer de bovenkant met 3 eetlepels verse pesto. Leg vervolgens 3 plakken mozzarella op de pesto. Leg op de onderkant van het broodje de veldsla en de tomaat.
  3. Leg de plakjes coppa di parma op de tomaat. Leg vervolgens de belegde bovenkant (pesto en mozzarella) op de onderkant van het broodje (veldsla, tomaat, coppa di parma).

Lekkere inspiratie voor een snelle, makkelijke lunch. Deze Italiaanse lunch maak je extra lekker met vers, goed brood van Bakkerij van der Grijn. Gewoon voor doordeweeks of lekker om van te genieten in het weekend! Je vindt Bakkerij Van der Grijn aan het Samuel Esmeijerplein 36 te Rotterdam. 

Deel dit blog op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bär van Campenhout