Grillen & klaar, verse vis van de barbecue!

Niets laats zich zó makkelijk grillen als verse vis! Schoonmaken door de visboer, zelf lekkere kruiden & op de barbecue…

Een verse haring, broodje makreelsalade of stukje zalm, de verse vis staat hier geregeld op tafel. Maar wist je dat niets zich zo makkelijk laat bereiden op een barbecue als verse vis?! Van beginner tot gevorderde barbecueër, samen met de experts van Vishandel Ruud den Haan & Viswinkel Hesseplaats uit Rotterdam geef ik je tips voor de lekkerste visgerechten van de barbecue!

Van zalm tot forel

forel-barbecue-4 1600

Een stukje zalm verpakt in aluminium folie is een goede manier om te beginnen met vis op je barbecue. Lekker fris, licht van smaak en een smaakvolle afwisseling. Ook garnalen zijn erg geschikt. Maak bijvoorbeeld een spies van gepelde garnalen of leg gamba’s (niet geschild) in zijn geheel op de barbecue.

Wil je een hele vis op de BBQ leggen? Vul dan een schoongemaakte forel, zoals in dit recept met sinaasappel. “Een hele vis heeft maar een korte bereiding. Je kunt hem direct op de huid of middels een vis tang op de barbecue leggen. Het veiligste is om het in een aluminiumschaal te doen, bijvoorbeeld een zeebaars filet met lamsoren en zeekraal. Erg lekker!” aldus Robert den Haan van vishandel Ruud den Haan. 

Geen visliefhebber? 

zalmspies-citroen-parmaham-3

Voor de niet-visliefhebber is er voldoende vis die je alsnog kunt bereiden op de barbecue. Neem bijvoorbeeld een zalmspies met een plakje parmaham eromheen. Dit geeft een knapperige zoutigere smaak waardoor de vissmaak iets meer naar de achtergrond verdwijnt. Wist je bijvoorbeeld dat zwaardvis ook een vis is dat minder ‘vissig’ is qua smaak? Dit is ook een lekkere variatie op je barbecue.

Een stapje verder

shogolo-vis-barbecue-2

Leg je geregeld vis op de barbecue, maar wil je eens iets anders? Wat dacht je van een stukje tonijn. Tonijn hoef je maar heel kort te grillen, omdat deze nog een rode kleur mag hebben. Deze kun je lekkere marineren met Oosterse smaken of juist naturel serveren.

Nieuwsgierig vroeg ik aan Peter Kok – bedrijfsleider van viswinkel Hesseplaats – wat voor soorten vis nog meer geschikt zijn. ‘Ik zie dat mensen steeds vaker komen voor een speciaal stuk vis van de barbecue. Een mooi stuk snoekbaars, een red snapper, een hele zuiderzalm. Je kunt deze roken op een rookplank op de barbecue of in een rookoven’, vertelt Peter Kok.

Deze vissen kun je, net als een dorade of een zalmforel, goed combineren met verse kruiden en groenten. Je kunt de vis marineren met bijvoorbeeld een dressing van munt, citroen en rode peper. Achteraf kun je ook smaak toevoegen aan de vis, zoals met een frisse salsa verde. Zo serveer je de verse vis als een feestje!

Voor de gevorderde

Grill jij vaker een vis en zijn geen van deze bovengenoemde vissoorten te gek voor je? Wat dacht je van een kreeft van de barbecue? Zorg ervoor dat deze licht gekookt is en leg deze vervolgens gehalveerd op de barbecue. Onwijs lekker, de manier van bereiding trekt helemaal in in de smaakt aan de kreeft.

Tegenwoordig gaat barbecueën verder dan alleen grillen. Zo zijn houten planken om mee te roken of zoutstenen voor de gevorderde barbcueër waarschijnlijk geen onbekend. Ook met een green egg kun je de mooiste vissen grillen, met een compleet andere smaak én beleving!

Heb je een rookoven? Wat dacht je ervan om zelf een zalm, makreel of forel te roken? Natuurlijk kun je dit ook bij een van deze viswinkels halen, maar hoe leuk is het om het een keer zelf te doen?

Kies je liever voor gemak? Of heb je geen zin om lang achter de barbecue te staan? Tijdens het barbecue seizoen liggen bij beide viswinkels geregeld speciale spiezen klaar, zoals een zwaardvis spies, garnalen spies of andere lekkere specialiteiten. Informeer zeker even en laat je verrassen.

Twee lekkere barbecue pakketten!

Met onze Shogolo app profiteer je deze week (t/m zaterdag 20 augustus 2016) van twee mooie aanbiedingen.

bbq special 1

Allereerst bij Vishandel Ruud den Haan. Voor de prijs van €14,95 (ipv. €19,95) een barbecue pakket voor 2 personen. Hierin vind je:

  • 2 sardines
  • 2 wilde gamba`s
  • 2 garnalenspiezen gemarineerd in Caribische marinade
  • 2 stuks zalm in dille marinade
  • 2 zwaardvisfiles in Spaanse marinade (à la minute )

Mooie aanbieding nietwaar?! Ook bij Viswinkel Hesseplaats ligt er een mooie aanbieding voor je klaar.

20160812_120634_Fotor

Een mooie goede gevulde dorade, een goudbrasem om precies te zijn. Deze vis met pestomarinade en lekkere groentemix is op vertoon van onze Shogolo app verkrijgbaar voor € 4,99 per stuk (i.p.v. € 6,99). Met bakje & al de barbecue op en klaar. Smakelijk!

Bron foto 1, 3

Deel dit blog op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bär van Campenhout