Exotische zomerse fruitsalade

Een gezonde, frisse zomerse fruitsalade vol bekende favorieten en exotische smaakmakers. Perfect voor een zonnige dag, bij de barbecue of tijdens het Suikerfeest.

In de zomer is er altijd een prachtig aanbod aan fruit, neem bijvoorbeeld kersen, abrikozen of de zomerkoninkjes. De benodigde dagelijkse vitamines bereik ik zeker met al deze snacks! Favoriet is bij mij in deze periode de watermeloen, nectarine én mango.

Kwaliteit wint altijd…

Het lastige met fruit vind ik alleen de versheid. Vaak is fruit in de supermarkt nog te hard óf te zacht is. Ook is de kwaliteit niet altijd even goed. Of ik nu een pruim koop of een galia meloen, hij moet altijd goed van smaak zijn. Gelukkig zit er in Rotterdam een prachtige groentewinkel, De Westlandse Tuin. Met de focus op het seizoen en een ruim assortiment krijg je hier de lekkerste producten binnen haar klasse.

In dit familiebedrijf draait het allemaal om kwaliteit. Zo zijn de producten met zorg uitgekozen, zodat het fruit & de groenten op het moment dat jij de winkel bezoekt het lekkerste zijn. Kennis hoef je zelf niet te hebben, de medewerkers vertellen er allen zeer enthousiast en zorgvuldig over. Zo weet je precies de reden waarom een mango soms zoveel draden heeft en wat nou het verschil is tussen de diverse soorten kersen. Er is keuze voor elke portemonnee en elke gelegenheid, zodat jij met het lekkerste fruit naar huis gaat.

Hét recept voor de zomer!

Nu is de zomer voor mij niet compleet zonder een lekker recept voor een exotische zomerse fruitsalade. Zo’n salade die je zelf eet tijdens een warme, zonnige dag bijvoorbeeld. Of juist op tafel zet als je familie en/of vrienden komen barbecueën. Mocht je net klaar zijn met de Ramadan staat deze salade natuurlijk ook prachtig tijdens het Suikerfeest. Hoe dan ook, voor deze prachtige & lekkere fruitsalade zoek je een gelegenheid!

zomerse-fruitsalade-1-1500

Wat heb je nodig voor de fruitsalade?

¼ Griekse watermeloen met pit
½ galiameloen (Murcia is het lekkerste!)
½ papaya
250 gram kersen
½ mango
150 gram Hollandse aardbeien
2 passievruchten
1 pitahaya
5 gram verse munt

Hoeveelheid

Serveer je het gerecht als fruitsalade op een zomerse dag, dan is deze goed voor 4 personen. Mocht je het bij de barbecue serveren? Reken dan op 6-8 personen.

Gebruik deze week (t/m zaterdag 9 juli) de Shogolo app bij De Westlandse Tuin. In de fruittas van de week zit: 1 part Watermeloen, 250 gram Hollandse Aardbeien. 250 gram Hollandse kersen, 1 stuk Galia meloen, 2 stuks Passievrucht, 3 stuks nectarines, 3 stuks Kiwi green & 3 stuks Bananen. Nu voor de prijs van 7,95 (ipv 9.95). Perfect voor de fruitsalade!

Hoe maak je het?

  1. Snij de galiameloen, de watermeloen, de papaya en de mango in gelijke stukken en leg dit in een grote serveerschaal.
  2. Ontpit de kersen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Voeg dit toe aan de fruitschaal.
  3. Halveer de passievruchten en lepel de passievruchten uit boven de fruitsalade. Verdeel een paar plakken pitahaja over de salade en maak de fruitsalade af met de blaadjes verse munt.

zomerse-fruitsalade-2-1500

Maak een paar kokosnoten open, zet een gezellig muziekje aan en het genieten kan beginnen. Voor deze lekkere zomerse fruitsalade zoek je een gelegenheid om ervan te kunnen genieten. Enjoy!

Deel dit blog op:

Eén reactie op “Exotische zomerse fruitsalade”

  1. […] Een makkelijke salade voor in het park: tomatensalade met mozzarella. Je hebt een halve kilo cherrytomaatjes nodig, een pakje buffelmozzarella, wat olijfolie en zout en peper. Snij de tomaatjes in kwartjes en de mozzarella in schijfjes. Besprenkel met een drupje olijfolie en zout en peper. Een lekkere, frisse tegenhanger bij het vlees van de BBQ. Hou je meer van een fruitsalade? Kijk dan nog even naar de blog van een aantal weken terug: een exotische zomerse fruitsalade! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bär van Campenhout