Barbecue inspiratie om wild van te worden!

Ik hou ervan om mensen te inspireren met lekker eten. Daarom deze week een blog over wild en gevogelte op de barbecue. Dat is om wild van te worden! 

Het barbecue seizoen is in volle gang. En ondanks dat de saté, hamburgers en worstjes nog het populairst zijn, mag er wat mij betreft wel wat meer geëxperimenteerd worden. We kopen steeds mooiere, grotere en duurdere barbecues. Maar als het gaat om de producten die we op de barbecue bereiden, dan zit daar maar weinig variatie in. We kopen massaal de standaard vleespakketten in de supermarkt. Maar wat dacht je van hout om de vis mee te roken, slow cooking met pulled pork, rijke variatie aan groenten of zelfs geheel vegetarisch? Wil je een keer experimenteren met iets anders dan hamburgers? Kies dan bijvoorbeeld eens voor wild vlees of gevogelte. Qua bereiding hoef je niets anders te doen, maar je hebt totaal andere smaken. Lekker!!

Kennismaken met wild & gevogelte op de barbecue

Je kunt op verschillende manieren kennismaken met wild van de barbecue. Ben je nog niet zo bekend met wild, begin dan eerst met spiesjes van wild. Wat dacht je bijvoorbeeld van tamme eendenspiesjes of kangoeroespiesjes met gedroogde pruimen? Een mooie combinatie tussen zoet en vet, het water loopt je in de mond! Struisvogel en parelhoen kunnen je ook gerust eens proberen, zoals de onderstaande spiesjes van parelhoen met citroen en zeezout of de struisvogel met paprika. Lekker en verrassend!

Spiesjes met kangoeroe vlees en vijgen
Spiesjes met kangoeroe vlees en vijgen
Spiesjes van struisvogel met gele paprika
Spiesjes van struisvogel met gele paprika
parelhoen citroen
Spiesjes van parelhoen met citroen en zeezout

Wil je liever iets anders dan een spies op de barbecue? Bij Treuren in Rotterdam hebben ze allerlei mogelijkheden voor je. Denk bijvoorbeeld aan een kiptruffelworstje, uniek door de lekere truffel smaak. Maar ook het eendenworstje is een aanrader, die is iets specifieker van smaak én lekker zacht. Ga je voor een veilige keuze? Gemarineerde kipvleugels zijn natuurlijk altijd goed!

Kipvleugels in marinade
Kipvleugels in marinade

En last-but-not-least: wil je gewoon een mooi stuk vlees? Probeer dan de hertenbiefstuk op de barbecue! Echt waar, wat mij betreft eet je hertenbiefstuk niet alleen met de kerstdagen. vooraf bestrijken met olijfolie en voorzien van wat zout en peper en grillen maar. Door met dit soort lekkere en bijzondere producten te werken maak je van een simpele barbecue zonder blikken of blozen een heerlijke culinaire ontdekkingsmaaltijd.

Klaar voor het gevorderde werk op de barbecue?

Je kunt bijvoorbeeld een eendenborst op een barbecue-steen op de barbecue leggen, zodat deze via indirecte warmte mooi rosé kan garen. Ook is een kip op een bierblik een goede aanrader, hiermee scoor je altijd. En voor de ervaren barbecuede kan een mooi stuk reerug of hert zeker een uitdaging zijn. Hedendaags is het zeker niet, maar lekker dat het is! Je wild producten haal je natuurlijk bij de specialist, bij Treuren in Rotterdam. Laat je ook even adviseren, mocht je met zo’n lekker stuk wild aan de slag gaan.

Wil je gewoon eens van alles iets proberen? Kies dan voor het kennismakingspakket dat ze speciaal voor Shogolo app gebruikers hebben samengesteld. Een prachtig pakket voor 2 personen voor slechts 19,50 euro, inclusief saus en een flesje bijpassende wijn (let op: getoonde afbeelding is voor 4 personen). De aanbieding is geldig t/m a.s. zaterdag 3 juli 2016 op vertoon van je Shogolo app. Eet smakelijk, ik ben heel benieuwd hoe je ervaringen zijn geweest!

Schermafbeelding 2016-06-29 om 20.03.47
Aanbieding: Barbecue pakket van Treuren Wildhandel speciaal voor Shogolo gebruikers

Deel dit blog op:

2 reacties op “Barbecue inspiratie om wild van te worden!”

  1. EenBBQ in het park is altijd leuk. Je krijgt veel bekijks en mensen krijgen honger van de geur die jij rond spreidt door het park. Het enige onhandige de rotzooi die achteraf ook weer opgeruimd moet worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bär van Campenhout